ГоловнаПолітика

Кабмін на вимогу Авакова відмовився від донорських коштів для громадських рад

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль став на бік міністра.

Кабмін на вимогу Авакова відмовився від донорських коштів для громадських рад
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на вимогу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова відмовився від міжнародної технічної допомоги для громадських рад при державних органах.

Рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Проєкт постанови, який представляв голова НАЗК Олександр Новіков, пропонував дозволити фінансування діяльності громадських рад при державних органах за рахунок міжнародної технічної допомоги.

Аваков заявив, що "принципово заперечує" проти такого становища. "Державні органи не повинні спонсорувати, навіть з благими цілями, іноземні суб'єкти", - сказав він.

Новіков заперечив, що громадська рада не є держорганом, а отже, пропозиція відповідає чинному законодавству.

Міністр юстиції Денис Малюська сказав, що в міністерстві немає заперечень проти цього пункту, а дискусія між Аваковим і Новіковим має політичний характер.

Після цього міністр внутрішніх справ заявив, що взагалі виступає проти громадських рад. "Я взагалі вважаю, що не повинні ці органи мати на нас вплив... Виникає ситуація, що ніхто і нізвідки управляє державним органом", - обурився Аваков.

Новіков відповів, що міжнародне фінансування стосується тільки процесу обрання членів громадської ради та забезпечення необхідної техніки для електронного голосування.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у підсумку став на бік Авакова і заявив, що, "напевно, неправильно складений проєкт цієї постанови". Проєкт поставили на голосування без цього пункту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram