ГоловнаПолітика

Росія грубо порушила нормандські домовленості, - "Європейська солідарність"

"До обміну слід залучити тільки тих громадян, які безпосередньо причетні до бойових дій на сході країни".

Росія грубо порушила нормандські домовленості, - "Європейська солідарність"
Фото: Макс Левин

Партія "Європейська Солідарність" вважає, що домовленості в рамках нормандської зустрічі в Парижі, за підсумками якої було оголошено про обмін "всіх на всіх", або хоча б "всіх встановлених на всіх встановлених", грубо порушила Російська Федерація і повністю контрольовані нею бойовики. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

"Ми вітаємо всіх звільнених з окупованих територій заручників і полонених, військових і цивільних, журналістів, тих, хто боровся з окупаційним режимом у тилу ворога. При цьому зазначаємо, що це був нерівноправний обмін на умовах Москви, в якому Кремль грав активну роль, а українське керівництво пасивно виконувало його примхи", - заявили в "ЄС".

Там відзначили, що Росія не звільнила жодного представника кримських татар і політв'язнів Кремля з російських в'язниць. А також приховує інформацію про десятки утримуваних в окупованому Криму і на Донбасі.

"До обміну повинні бути залучені тільки громадяни, які мають безпосереднє відношення до бойових дій на сході країни, але під диктат російської сторони були звільнені терористи-вбивці, які підірвали мирну ходу громадян у Харкові, і бійці «Беркута», яких звинувачували в розстрілах під час Революції гідності і які можуть вказати на безпосередніх замовників убивств на Майдані в 2014 році. Всі ці злочини сталися ще до початку війни на Донбасі, і ці злочинці апріорі не підпадали під дію Мінських угод чи амністію", - вважають у "Європейській солідарності".

У партії вважають, що команда Зеленського здала переговорні позиції.

"Частиною цієї безперервної і небезпечної політики є відмова України від судових позовів у газових питаннях, видача Росії важливого свідка у справі збитого малайзійського лайнера МН17, що ускладнює притягнення Російської Федерації до відповідальності в міжнародних судах. Подібна політика нинішньої влади є неприпустимою. Вона не тільки підриває міжнародні позиції України, а й заохочує подальші злочинні дії країни-агресора", - резюмували в "ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram