ГоловнаПолітика

"Найголовніше - люди вдома. Я щасливий", - Зеленський

"Як ми обіцяли - так і зробили".

"Найголовніше - люди вдома. Я щасливий", - Зеленський
Фото: скрин видео

У рамках обміну утримуваними між Україною і так званими "ДНР" і "ЛНР" українська сторона звільнила з полону бойовиків 81 громадянина. Шість із них відмовилися повертатися в Україну через те, що на окупованій території залишаються їхні сім'ї.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з пресою в аеропорту "Бориспіль".

"81 особу звільнено, шість із них залишаються на захопленій території, тому що там їх сім'ї. 76 - прибули в Україну", - сказав президент.

За його словами, у разі, якщо ті, що залишилися в ОРДЛО, висловлять бажання повернутися на підконтрольну Україні територію, українська влада надасть їм допомогу і підтримку.

Глава держави також підтвердив, що робота над обміном у форматі "всіх на всіх" продовжується. До наступного етапу обміну будуть включені кримські політв'язні.

"Це окремий транш, яким ми займаємося", - сказав Володимир Зеленський.

За словами президента, найголовніше, що люди, які утримувалися в полоні бойовиків, повернулися в Україну.

"Найголовніше - люди вдома. Як ми обіцяли - так і зробили. Вони будуть зустрічати Новий рік удома, з родиною, дітьми. Я щасливий", - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 29 грудня на Донбасі відбувся обмін утримуваними. За інформацією СБУ, на підконтрольну українському уряду територію повернулося 12 військових і 64 цивільних.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram