ГоловнаПолітика

Помпео підтвердив візит в Україну 3 січня (оновлено)

Також він відвідає ще кілька країн.

Помпео підтвердив візит в Україну 3 січня (оновлено)
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео підтвердив, що збирається здійснити візит у низку країн, у тому числі в Україну. Про це він написав у Twitter.

"З нетерпінням чекаю поїздки в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр у новому році, щоб зустрітися з колегами та підтвердити пріоритети США по всій Європі та Центральній Азії", - написав він.

Оновлено 15:27. Журналіст Крістофер Міллер повідомив, що Помпео прилетить в Україну 3 січня.

"Він зустрінеться з президентом Зеленським і міністрами закордонних справ і оборони країни, "щоб підтвердити підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві, оприлюдненій спікером.

Також Помпео й українські політики обговорять ситуацію на Донбасі.

У грудні американське видання Politico писало про те, що США в січні готують візит Помпео в Україну для налагодження відносин між країнами.

Також 19 грудня про підготовку візиту Помпео в Україну повідомив помічник президента України Андрій Єрмак.

"На початок січня в нас запланована зустріч з держсекретарем США Майком Помпео. Думаю, що після цієї зустрічі буде більше ясності і з можливим майбутнім візитом президента Зеленського в США", - заявляв помічник Зеленського.

За місяць до того з'явилася інформація про те, що поїздка Помпео була запланована ще в листопаді, але візит скасували через два дні після відповідної пропозиції. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram