ГоловнаПолітика

МЗС РФ привітало обмін утримуваними особами

МЗС РФ, як і раніше, називає війну на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою".

МЗС РФ привітало обмін утримуваними особами
Фото: Макс Левин

МЗС РФ привітало обмін утримуваними особами між Києвом і терористами "Л/ДНР". Відповідне повідомлення опубліковано на сайті російського МЗС.

"29 грудня, після дворічної перерви, між Києвом і Донбасом у рамках врегулювання внутрішньоукраїнської кризи відбувся масштабний обмін утримуваних осіб за схемою «всіх встановлених на всіх встановлених»", - заявлено в російському міністерстві.

Зазначають, що обмін став результатом домовленостей, досягнутих за підсумками Нормандської зустрічі в Парижі, а також "виявленої новим керівництвом України політичної волі щодо їх виконання".

У Москві привітали цей «важливий гуманітарний крок», який дозволили десяткам людей возз'єднатися зі своїми сім'ями і зустріти Новий рік у колі рідних і близьких.

МЗС також повідомило про наміри 2020 року продовжувати працювати «не тільки над подальшим обміном утримуваних осіб відповідно до зафіксованого в мінському Комплексі заходів принципу «всіх на всіх», а й над реалізацією інших його положень, перш за все в політичній сфері".

Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін, під час якого Україні повернули 76 осіб, а російським найманцям на Донбасі передали 127 людей. Пізніше СБУ оприлюднила повний список звільнених українців.

Серед тих, кого Україна передала в рамках обміну, - п'ятеро "беркутівців", обвинувачених у справі про розстріл Небесної сотні, а також бразилець Лусваргі, який воював за "ДНР" .

Увечері звільнених українців доправили літаком із Харківської області в київський аеропорт "Бориспіль", де їх зустрів президент Володимир Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram