ГоловнаПолітика

В інтернеті спливли фото Шуфрича з убитими африканськими тваринами (оновлено)

Депутат катався на сафарі в Африку.

Депутат Верховної Ради від проросійської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Нестор Шуфрич убивав тварин в Африці.

Про це йдеться на сайті компанії Thormählen & Cochran Safaris, клієнтом якої був Шуфрич орієнтовно 2015 року. Фотографії спливли у твітер-акаунті Tigrenlion, який виступає за заборону спортивного полювання.

Серед жертв Шуфрича були східний чорний носоріг, бура гієна, антилопа, антилопа гну. Також є фото Шуфрича з убитим леопардом.

Фото: africatrophyhunting.com

Фото: africatrophyhunting.com

Фото: africatrophyhunting.com

Фото: twitter.com/tigrenlion

"Нестор Шуфрич узяв чудовий, суперрідкісний золотий Gnu на Т&С Safari. Дуже рідкісний і красивий трофей", - так описують полювання Шуфрича на сайті агентства.

На іншій сторінці вказано, що Шуфрич був "першим і єдиним" мисливцем, який "зібрав" три різні підвиди чорного носорога, тобто вбив щонайменше по одній тварині підвидів bicornis minor, bicornis bicornis і bicornis michaeli.

Оновлення. Пресслужба Шуфрича підтвердила справжність фотографій. Їх датовано літом 2013 року.

"Полювання, про яке було написано в ЗМІ, велося з дозволу уповноважених на це національних урядом органів, предметом відстрілу був самець нерепродуктивного віку, агресивного характеру, який підлягав відстрілу. Нестор Шуфрич підкреслив, що предметом його мисливського інтересу були виключно самці зрілого віку, що втратили здатність давати потомство і що становлять небезпеку і для молодших самців, і для місцевих жителів в окрузі", - йдеться в заяві.

Після 2013 року Шуфрич в Африку на полювання не їздив.

Нагадаємо, що в липні 2019 року спливли фото з убитими тваринами, на яких зображено ще одного депутата від ОПЗЖ - Володимира Кальцева

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram