ГоловнаПолітика

У нову митницю не потрапили 500 "одіозних" працівників ДФС, - Нефьодов

Голова Митної служби розповів про здобутки та плани на наступний рік.

У нову митницю не потрапили 500 "одіозних" працівників ДФС, - Нефьодов
Максим Нефьодов
Фото: Макс Требухов

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов розповів, що в нову митницю було переведено близько 500 "одіозних" працівників Державної фіскальної служби.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до українців з нагоди Нового року.

"У 2019-му ми зробили перші кроки для створення нової української митниці, якою ми всі з вами, як платники податків, можемо пишатися. Ми відокремили її від старої Державної фіскальної служби, не перевели туди більш ніж 500 одіозних співробітників, ми скоротили кількість митниць і адміністративного персоналу. Врешті-решт, ми ввели в експлуатацію довгобуди, як от сканувальні стаціонарні системи, які повинні працювати на платників податків, шукати контрабанду і захищати наші кордони", - сказав Нефьодов.

Він також висловив надію, що в 2020 році вдасться зробити набагато більше.

"А саме: створити нові зручні IТ-сервіси, зробити їх зручними і зрозумілими для користувачів, продовжити змінювати законодавство. Ми оновимо інфраструктуру і реконструюємо 12 пунктів пропуску для того, щоб черг стало менше", - зазначив голова Митної служби.

Нагадаємо, нова митна служба почала роботу в Україні 8 грудня. У відомстві скоротили кількість регіональних митниць з 26 до 16, створили калькулятор розрахунку платежів під час митного оформлення автомобілів, запустили тестовий портал і колцентр для скарг громадян.

На нову митницю в бюджеті закладено 480 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram