ГоловнаПолітика

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Медведчука звання заслуженого юриста України

"Матеріали для прийняття законного рішення в Офіс президента не надходили".

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Медведчука звання заслуженого юриста України
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про позбавлення звання заслуженого юриста України депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомляють на сайті президента.

У відповіді зазначено, що законодавством передбачені два механізми позбавлення нагородженого державною нагородою України. У першому варіанті це можна зробити в разі засудження особи за тяжкий злочин за поданням суду. У другому - за терористичну діяльність. У такому випадку рішення про застосування подібної санкції приймає Рада нацбезпеки за пропозицією парламенту, президента, уряду, Нацбанку або Служби безпеки і вводить у дію своїм указом голова держави.

"Матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для прийняття головою держави законного рішення, в Офіс президента України не надходили", - йдеться у відповіді Зеленського.

Нагадаємо, 16 грудня електронна петиція з приводу позбавлення Віктора Медведчука звання "Почесний юрист України" набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

Петицію було зареєстровано 25 вересня. Її автор заявив, що Медведчук не гідний цього звання через неналежний захист Василя Стуса й інших дисидентів. Тому він просить скасувати відповідне положення указу №422 від 18 серпня 1992 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram