ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У "Феофанії" розповіли про стан звільнених полонених

Госпіталізовано 64 людей, критичних немає.

У "Феофанії" розповіли про стан звільнених полонених
Фото: KP.UA

64 із 76 українців, яких звільнили 29 грудня, зараз перебувають у клінічній лікарні "Феофанія".

Про це на брифінгу в понеділок розповів заступник головного лікаря Андрій Строкань.

"Учора ми прийняли 63 людей, яких розмістили в усіх трьох корпусах клінічної лікарні "Феофанія". Сьогодні ще доїхав один пацієнт... Більшість людей залишаються і залишатимуться в лікарні протягом новорічних і різдвяних свят", - повідомив він.

За його словами, всі пацієнти вже пройшли загальні клінічні обстеження, такі як УЗД, ЕКГ, рентген легенів. Усіх оглянули психологи і психотерапевти.

Уже встановлено, що більшість пацієнтів потребують стоматологічної допомоги. Майже в усіх є різного ступеня посттравматичний стресовий розлад і загострення хронічних хвороб.

"Важких пацієнтів, критичних немає... Є гіпертонічна хвороба в багатьох. Є загострення сечокам'яної хвороби, є хронічні холецистити, панкреатити, хронічні обструктивні захворювання легенів. Але на цей момент у клініці немає жодної людини, яка потребувала б інтенсивної терапії. Тобто всі або в задовільному стані, або у стані середнього ступеня тяжкості... Є кілька пацієнтів, які потребуватимуть планових оперативних втручань після дообстеження", - розповів лікар.

Усі госпіталізовані у "Феофанії" - цивільні особи.

Нагадаємо, що 29 грудня на Донбасі пройшов обмін утримуваними особами у форматі 76 на 124. Це перший великий обмін за останні два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram