ГоловнаПолітика

Ляшко і Герус побилися у VIP-терміналі "Борисполя"

Бійка сталася через поправку Геруса, яка дозволяє імпорт електроенергії з Росії

Ляшко і Герус побилися у VIP-терміналі "Борисполя"
Фото: скрин видео

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко побився з нардепом від "Слуги народу", головою комітету Ради з енергетики і ЖКГ Андрієм Герусом.

Інцидент стався в приміщенні залу прийому міжнародних делегацій аеропорту "Бориспіль". У бійці брав участь і охоронець Ляшка.

Відео бійки опублікував Ляшко в фейсбуці.

"Сьогодні випадково побачив у ЗОДе "слугу народу" Геруса, який відкрив імпорт російської електроенергії з Росії. Коли у російського лобіста закінчилися аргументи, він почав махати руками ...", - написав лідер Радикальної партії.

Ляшко назвав "слугу народу" зрадником, який працює в інтересах Кремля.

Герус, в свою чергу, заявив, що "відомий захисник бізнесу Ахметова, забутий всіма Ляшко мене чекав в аеропорту Бориспіль, щоб влаштувати шоу-провокацію".

"Усе нормально, постраждала тільки сорочка. Такі видатні результати - це спільна робота Олега Ляшка і його охоронця. Без свого охоронця він не хотів спілкуватися", - написав Герус на своїй сторінці фейсбук.

Він також назвав Ляшка "найпродажнішим (екс) політиком".

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в якій глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював поправку - дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВт. Імпорт здійснений компанією «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з Ігорем Коломойським.

4 жовтня на сайті президента була зареєстрована петиція про заборону імпорту електроенергії з Росії.

7 жовтня група депутатів фракції «Європейська Солідарність» подала законопроєкт про скасування імпорту з РФ (рег.номер 2236). Пізніше був поданий ще один законопроєкт з цього питання депутатами фракції «Батьківщина» (рег.номер 2236-1).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram