ГоловнаПолітика

Українська влада визначила для себе амбітні цілі, - представник МВФ

Райс назвав питання банківського сектору серед основних обговорюваних тем.

Українська влада визначила для себе амбітні цілі, - представник МВФ
Фото: publika.md

Представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс прокоментував стан переговорів з Україною за новою трирічною програмою для України.

"Обговорення триває. Досить часто потрібен час, щоб узгодити пакет заходів, які може підтримати програма МВФ", - заявив Райс під час спілкування з пресою у четвер.

За інформацією Голосу Америки, представник МВФ наголосив, що українська влада визначила для себе амбітні цілі.

"Після нинішніх виборів влада має можливість просувати необхідні реформи. Вони поставили для себе досить амбітні цілі щодо трансформації економіки", - додав він.

Райс назвав питання банківського сектору серед основних обговорюваних тем.

Бюджетні витрати на порятунок банківської сфери повинні бути мінімальними, вважають в МВФ. Втрати, яких зазнала Україна від закриття великої кількості банків, не повинні лягти на плечі платників податків.

"Надзвичайно важливі ключові реформи, які забезпечують незалежність центрального банку і фінансової стабільності, а також вжиття всіх заходів щодо мінімізації бюджетних витрат від банківського сектору", - зазначив Райс.

Крім банківської сфери, Райс акцентував на інших важливих для переговорів про нову програму МВФ в Україні питаннях.

"Був досягнутий прогрес з обговорення фіскальної та монетарної політики, - заявив Райс. - Ми вважаємо, що Україна повинна просувати деякі структурні реформи щодо поліпшення управління, подолання корупції та зменшення ролі держави і олігархів, продовжуючи втілювати відповідну фіскальну і монетарну політику і підтримувати макростабільність".

18 жовтня міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов анонсував приїзд місії МВФ в Україну "найближчими тижнями". Інформацію про повернення місії Фонду до Києва підтвердив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Раніше повідомлялося, що Гончарук розраховує підписати нову програму співпраці з МВФ у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram