ГоловнаПолітика

Гончарук має намір підписати нову програму з МВФ у грудні

Через кілька тижнів деякі українські міністри поїдуть у США до офісу МВФ.

Гончарук має намір підписати нову програму з МВФ у грудні
Фото: стопкадр видео

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що у грудні має намір підписати нову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це прем'єр повідомив у своєму блозі.

"Цього тижня завершила свою роботу місія МВФ. Колеги з авторитетної світової організації приїхали в Україну, щоб почати з нами переговори про нову програму на три роки. Це початок переговорів, які триватимуть ще щонайменше кілька місяців до того моменту, як у грудні, як ми це плануємо, буде підписана нова програма. До цього моменту у нас буде кілька етапів", - зазначив Гончарук.

Він додав, що через кілька тижнів деякі українські міністри поїдуть у США до офісу МВФ для продовження переговорів.

"Там ми очікуємо, що буде досягнуто попередньої домовленості про склад і структуру програми", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, місія МВФ працювала у Києві 12-26 вересня. Міністерство фінансів заявило, що переговори з Міжнародним валютним фондом про нову програму знаходяться в активній фазі, хоча раніше ЗМІ повідомляли, що місія покинула Україну без особливого результату.

При цьому, МВФ почала обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування та виступила за прискорення судової реформи і зменшення ролі олігархів у економіці.

21 грудня 2018 року Україна отримала перший і поки єдиний транш за програмою співпраці з МВФ обсягом близько 1,4 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram