ГоловнаПолітика

Конгрес США вимагає від Помпео документи про контакти з Україною

Комітети Конгресу мають намір узяти свідчення також у Йованович і Волкера.

Конгрес США вимагає від Помпео документи про контакти з Україною
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретаря США Майка Помпео зобов'язали надати Конгресу документи про контакти з Україною. Про це сказано в заяві трьох комітетів Палати представників, опублікованій у п'ятницю, 27 вересня.

Повістку Помпео видано в рамках ймовірної процедури імпічменту президента, тому відмова надати документи стане "перешкодою розслідування Палати представників", наголошується в документі. Усі три комітети - у закордонних справах, з розвідки і з нагляду - контролюють демократи. 

Протягом найближчих тижнів ці комітети мають намір взяти свідчення у п'яти посадових осіб Держдепартаменту США - зокрема колишнього посла Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович, спецпредставника США з питань України Курта Волкера й посла США в ЄС Гордона Сондленда, передає DW.

Палата представників США почала підготовку до процедури імпічменту Дональда Трампа після витоку змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Президента США підозрюють у тому, що він тиснув на Зеленського, домагаючись проведення розслідування проти сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Байден може стати основним конкурентом Трампа на виборах президента 2020 року. Сам імпічмент поки що вважається малоймовірним, оскільки Сенат США контролюють республіканці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram