ГоловнаПолітика

Порошенко вважає відставку Волкера тривожними новинами для України

На думку експрезидента, внесок Волкера у протидію російській агресії важко переоцінити.

Порошенко вважає відставку Волкера тривожними новинами для України
Фото: пресс-служба президента

Відставка Курта Волкера з посади спеціального представника США з питань України є тривожними для України новинами. Таку думку висловив експрезидент, голова партії "європейська солідарність" Петро Порошенко.

За його словами, внесок у зміцнення стратегічного партнерства з США і стратегічне бачення протидії російській агресії Волкера важко переоцінити.

"З Куртом нам усім в Україні відчувалося впевненіше - і за мирне врегулювання, і за прогрес на шляху реформ, і за роль США. Ти встановив високий стандарт довіри та ефективної взаємодії з українською владою, який не просто буде перевершити будь-якому наступнику. Щиро тобі вдячний, Курте, за роки плідної взаємодії та віру в Україну!" - написав Порошенко у фейсбуці.

Нагадаємо, Волкер подав у відставку через скандальну розмову президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського. З'ясувалося, що Волкер давав поради Зеленському, як поводитись з Трампом у справі Байдена, а також організував зустріч помічника Зеленського Єрмака з адвокатом Трампа Рудольфо Джуліані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram