ГоловнаЕкономікаФінанси

Переговори з МВФ продовжаться через два тижні у Вашингтоні

Час до переговорів присвятять відточуванню формулювань нового меморандуму.

Переговори з МВФ продовжаться через два тижні у Вашингтоні
Фото: Макс Требухов

Наступний етап предметних переговорів щодо фінансування України Міжнародним валютним фондом відбудеться через два тижні у Вашингтоні на щорічному зібранні країн-членів МВФ, пише LIGA.net.

Про це журналістів повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова у кулуарах Українського фінансового форуму.

"Думаю, до того моменту ми зможемо відточити формулювання меморандуму, який готується, і обговорити програму детально, оскільки у Вашингтоні будуть усі ключові учасники переговорів", - зазначила Рожкова.

Вона підтвердила, що МВФ зберігає жорстку позицію щодо повернення Приватбанку ексвласникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. Інші позиції нового меморандуму перегукуються з минулими домовленостями сторін.

"І Приватбанк, і незалежність НБУ - ці речі звучали і в минулих меморандумах. Хочу підкреслити, що заява МВФ щодо витрат держави, пов'язаних з реструктуризованими або ліквідованими банками, стосується не тільки Приватбанку, а й інших великих банків-банкрутів, до власників яких у держави є великі питання", - сказала Рожкова.

За її словами, у НБУ і у Кабміні, як і раніше сподіваються, що Україна зможе домовитися з МВФ до кінця цього року.

Міністр фінансів Оксана Маркарова у свою чергу заявила, що за два тижні роботи місії МВФ вдалося просунутися далі, ніж можна було очікувати.

"Переговори для досягнення так званого staff level agreement - домовленості на експертному рівні з МВФ для початку нової програми співпраці для України - триватимуть протягом наступних декількох тижнів", - цитує Маркарову пресслужба міністерства.

Нагадаємо, що 26 вересня місія МВФ покинула Україну без конкретних результатів після двотижневих переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram