ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін: переговори з МВФ про нову програму тривають

Фонд вирішив почекати на програму дій нового Кабміну.

Мінфін: переговори з МВФ про нову програму тривають
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів заявило, що переговори з Міжнародним валютним фондом про нову програму знаходяться в активній фазі.

Про це йдеться в коментарі міністерства у зв'язку з повідомленнями про те, що місія МВФ залишає Київ без результату.

"Переговори між Україною і МВФ знаходяться в активній стадії. На сьогодні залишається чинною 14-місячна програма Stand-by. Вона була розроблена як перехідна програма для сприяння макроекономічної стабільності України в період двох виборів: президентських і парламентських", - ідеться в заяві відомства.

Мінфін повідомив, що за час свого перебування в Києві місія Фонду ознайомилася зі станом справ в Україні, планами уряду на найближчі декілька років і побажаннями подальшої співпраці з МВФ.

"Порядком денним можливої підтримки з боку МВФ може стати програма дій уряду, яка буде презентована Кабінетом Міністрів 29 вересня 2019 року", - заявило міністерство.

Нагадаємо, 19 грудня 2018 року було затверджено програму співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. Перший транш у розмірі SDR1 млрд (близько $1,4 млрд) було надано відразу, більше грошей не виділяли.

Місія МВФ працювала в Україні в травні, але поїхала без рекомендацій щодо виділення чергового траншу, а потім приїхала знову у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram