ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова НКРЕКП відповіла на тиск феросплавників Коломойського

У комісії вважають вимоги безпідставними.

Голова НКРЕКП відповіла на тиск феросплавників Коломойського
Оксана Кривенко
Фото: Оксана Кривенко/Facebook

Голова Нацкомісії з регулювання ринків енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко вважає, що вимоги представників феросплавних підприємств Ігоря Коломойського, які пікетують будівлю НКРЕКП, не стосуються повноважень комісії. НКРЕКП готує звернення до компетентних органів, щоб зупинити тиск.

«Мітингують феросплавні заводи олігарха Ігоря Коломойського. З певними вимогами щодо зменшення вартості електричної енергії. Перші їхні вимоги щодо зменшення тарифу "Укренерго" (це оператор системи передачі), вже були виконані спільно з рішенням уряду, яке дало змогу комісії врахувати зменшення компенсацій вартості «зелених тарифів». Але страйки все одно тривають, знайшлися нові вимоги,  як-от зменшення електричної енергії, знову ж таки через зменшення тарифу НЕК "Укренерго", - заявила Кривенко в ефірі телеканалу "112".

Блокування роботи НКРЕКП, за її словами, - перешкоджання проходу на територію будівлі, постійний шум, стукіт по підвіконнях і вікнах - триває два місяці. Керівниця регулятора наголошує: нинішні вимоги мітингувальників безпідставні.

«Усе, що в межах компетенції, усе, що могла зробити комісія - ми все зробили. Усі ці вимоги виходять за межі компетенції, оскільки, згідно з новим законом, ми вже не регулюємо вартість електричної енергії», - наголосила вона.

Керівник поінформувала, що всі рішення НКРЕКП відбуваються прозоро, і охочі можуть прийти на засідання регулятора, на відкриті обговорення, щоб висловити свою позицію.

Як повідомлялося, що НАБУ активізувало розслідування формули "Роттердам+", через яку феросплавні заводи втратили можливість встановлення пільгових цін на електроенергію. Ігор Коломойський неодноразово заявляв, що не згоден з формулою "Роттердам +".

Своєю чергою, колишній глава НКРЕКП Дмитро Вовк звинуватив керівництво НАБУ в переслідуванні ексчленів регулятора в інтересах Ігоря Коломойського.

2012 року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між урядом Азарова та феросплавними підприємствами, яким встановлювалася пільгова ціна на електроенергію для ряду підприємств Коломойського.

У структурі собівартості феросплавного виробництва частка електроенергії досягає 50%, тому зміна ціни істотно впливає на прибутковість бізнесу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram