ГоловнаПолітика

Коломойський посварився з Шустером у прямому ефірі

Олігарх вимагав повернути $2,3 млн, ведучий повідомив про рішення судитися.

Коломойський посварився з Шустером у прямому ефірі

Телеведучий Савік Шустер і олігарх Ігор Коломойський посварилися в прямому ефірі телеканалу "Україна".

Це сталося під час передачі "Свобода слова Савіка Шустера", де обговорювали ситуацію навколо Валерії Гонтаревої і Приватбанку.

Коломойський був запрошений для участі в "Свободі ..." по телефону. Через технічні проблеми його дзвінок зірвався, і олігарха повернули в ефір під кінець передачі. Він почав допитуватися, чи закінчив свій виступ секретар РНБО Олександр Данилюк.

Шустер відповів, що виступ Данилюка закінчився давно. "Тобто ви не дивитеся передачу?" - запитав він.

"Звичайно я не дивлюся ваші передачі. Я знаю, чого вони варті, як вони стоять і скільки вони коштують. У нас же з вами договір не закритий", - відповів Коломойський. Шустер сказав, що за цим контрактом їм ще належить суд. "Може, ви спочатку гроші поверніть, які взяли за 10 передач, а потім будемо з вами розмовляти", - сказав Коломойський.

"Поверніть 2 мільйони 300 тисяч доларів", - зажадав олігарх.

"А ви 155 мільярдів ", - парирував Шустер. Його слова аудиторія зустріла оплесками, на що Коломойський сказав, що "у вас там не передача, а ботоферма".

"Відразу проявилась спрямованість модератора, хто замовив передачу. Як там Ахметов поживає, нормально? А скільки отримує Аслунд в Atlantic Council? І хто є його основним спонсором? Де працює Фурса, який дуже активно спілкується в Фейсбуці, "Українській правді" або ще десь, працюючи у Томаша Фіали. Зібрали там збіговисько порохоботов і думаєте, що ви когось здивуйте цим? Поверніть два триста", - сказав Коломойський.

Шустер сказав Коломойському, що підтримка його слів в аудиторії - тільки 15%.

"Ми знаємо, як ви цю підтримку на екран виводите, кому ви розказуєте, Савік? Там, де ви вчилися, я викладав", - відповів Коломойський.

Перед цією сваркою Шустер розповів, що вирішив подати до суду на Коломойської про захист честі і гідності. Позов пов'язаний із заявою Коломойського в інтерв'ю "Українській правді", де він заявив, що Шустер порушив контракт, отримавши в 2015 році передоплату за 10 передач вперед на $2,5 млн. "Зробив одну передачу, а на другу "спалився"- взяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні з кого", - сказав бізнесмен.

"Я прийняв рішення подати до суду на Коломойського. Захист честі, гідності і, врешті-решт, моєї професійної придатності", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram