ГоловнаПолітика

Зеленський видав указ про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання і запобігання корупції

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зеленський видав указ про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання і запобігання корупції
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції".

Указ №713/2019 від 20 вересня оприлюднено на сайті глави держави.

Президент доручив Кабміну передбачити під час доопрацювання проєкту закону про держбюджет України на 2020 рік відповідно до обґрунтованих потреб кошти на здійснення заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання, підвищення соціальних стандартів, розвиток гірських територій українських Карпат, а також збільшення обсягу коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Також Кабмін повинен забезпечити розробку і внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради низку законопроєктів.

Зокрема, уряд повинен до 1 жовтня 2019 року внести на розгляд Ради законопроєкти: про обіг земель сільськогосподарського призначення; про легалізацію грального бізнесу в Україні; про внесення змін до деяких законів щодо впорядкування видобутку бурштину в Україні; про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення ефективності використання коштів Держфонду регіонального розвитку.

До 1 січня 2020 року Кабмін повинен подати законопроєкти: про засади адміністративно-територіального устрою України; про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення законодавства про місцеві вибори; про внесення змін до закону "Про засади державної регіональної політики" щодо підвищення потужностей агентств регіонального розвитку; про внесення змін до закону "Про стимулювання розвитку регіонів" щодо посилення конкурентоспроможності регіонів; про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо оновлення законодавства про працю.

Також Зеленський доручив Кабміну вжити заходів з підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року, а також забезпечити готовність регіонів до осінньо-зимового періоду.

Кабмін має вжити заходів щодо забезпечення підготовки об'єктів великої приватизації для приватизації, продажу на електронних аукціонах об'єктів малої приватизації.

Цим самим указом Зеленський рекомендував Національному банку України "опрацювати в установленому порядку механізми, спрямовані на зменшення кредитних ставок комерційних банків з метою підвищення рівня доступності кредитування бізнесу і здешевлення вартості іпотечних кредитів".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram