ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для "євроблях"

Упровадження 170-тисячних штрафів і конфіскації нерозмитнених авто відклали на 90 днів.

Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для "євроблях"

Президент Володимир Зеленський підписав закон про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення в Україну авто з європейською реєстрацією. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Документ продовжує на 90 днів термін впровадження великих штрафів за порушення митних правил ввезення та транзиту автотранспорту на території України. Розмитнити авто власники зможуть тільки за 100% ставкою акцизного збору.

Нагадаємо, 12 вересня Верховна Рада прийняла президентський законопроєкт про відстрочку застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення в Україну авто з європейською реєстрацією.

Це вже четверта відстрочка впровадження штрафів. Закон про заборону використання нерозмитненого транспорту Рада прийняла в листопаді 2018 року, але з відстрочкою штрафних санкцій: протягом трьох місяців автовласники могли розмитнити автомобілі на пільгових умовах. У лютому 2019 року штрафи відклали на три місяці, а в травні цього року - ще на три місяці. Після закінчення нового 90-денного терміну штрафи для власників нерозмитнених авто складуть 170 тис. гривень, а самі транспортні засоби конфіскують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram