ГоловнаПолітика

У Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому (оновлено)

Розведення сил у Золотому і Петровському на Донбасі розпочнеться 7 жовтня.

У Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому (оновлено)
Фото: Пресс-служба АТО

На переговорах у Мінську були досягнуті домовленості про початок розведення сил у Петровському і Золотому у Луганській області України. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час брифінгу.

"Була досягнута домовленість про початок розведення військ - теж всіх вітаю з початком - у Петровському і Золотому. Хочу заспокоїти місцеве населення, я особисто гарантую, що ви будете захищені та відведення військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - сказав Зеленський.

Президент також навів як приклад ситуацію з розведенням військ у Станиці Луганській, де усе пройшло успішно і зараз відновлюють міст. Він також пообіцяв, що міст відновлять до кінця листопада.

Оновлення. Розведення сил в Золотому і Петровському на Донбасі почнеться 7 жовтня, заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі в Україні Мартін Сайдік.

"Тристоронній контактній групі вдалося визначити конкретну дату - 7 жовтня - для відновлення розведення сил і засобів на ділянках Золоте і Петровське", - сказав Сайдік журналістам у вівторок в Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, і цей крок, і підписання "формули Штайнмаєра" були зроблені на вимогу "нормандської четвірки" і "я сподіваюся, цим ТКГ сприяє подальшій роботі в нормандському форматі".

Нагадаємо, Зеленський пояснив положення "формули Штайнмаєра" і заявив, що вона діятиме на постійній основі за умови, що на Донбасі відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією і законодавством України. А також після публікацій звіту ОБСЄ, що вибори пройшли за стандартами ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram