ГоловнаПолітика

Українська сторона підписала "формулу Штайнмаєра"

Зеленський заявив, що знято останню перешкоду для саміту "нормандської четвірки".

Українська сторона підписала "формулу Штайнмаєра"
Фото: Макс Требухов

Українська делегація Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі підписала "формулу Штайнмаєра" у Мінську. Про це повідомляє російське інформаційне агентство "Интерфакс".

"Контактна група на зустрічі у Мінську у вівторок погодила умови розведення сил на двох пілотних ділянках на Донбасі, сказало джерело на переговорах. При цьому на зустрічі обмін полоненими за формулою "200 на 70" не обговорювався", - сказано у повідомленні.

За словами джерела у контактній групі, підписання "формули Штайнмаєра" - механізму політичного врегулювання на Донбасі - створює передумови для саміту країн "нормандського формату".

Президент Володимир Зеленський на брифінгу у Києві підтвердив цю інформацію.

"Сьогодні усунули останню перешкоду на шляху до саміту "нормандської четвірки", і я думаю, найближчим часом будемо знати дати... Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми узгоджуємо текст формули Штайнмаєра. Формула Штайнмаєра повинна бути імплементована у новий закон про особливий статус, якого ще немає", - сказав він.

Нагадаємо, що формула Штайнмаєра передбачає особливий статус для Донбасу, який набуде чинності після проведення там чесних демократичних місцевих виборів. Росія при цьому повинна вивести своїх солдатів і техніку з Донбасу.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав "ДНР" і "ЛНР" сторонами Тристоронньої контактної групи і заявив, що вони повинні підписати "формулу Штайнмаєра".

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що у "формулі Штайнмаєра" щодо Донбасу немає ані слова про амністію бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram