ГоловнаПолітика

ОБСЄ: перший тур виборів в Україні був конкурентним і вільним

"Сподіваюся, що це надихне українців продовжити демократичний розвиток".

ОБСЄ: перший тур виборів в Україні був конкурентним і вільним
Илкка Канерва
Фото: tvc.ru

Перший тур виборів президента України був конкурентним і громадяни мали можливість вільного волевиявлення.

Про це заявляють спостерігачі ОБСЄ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо говорити, безумовно, що це були конкурентні вибори і була забезпечена можливість голосувати за того кандидата, якого обирав громадянин. Безумовно, все буде визначатися в другому турі", - зазначив спеціальний координатор організації, почесний президент ПА ОБСЄ Ілка Канерва.

За його словами, в цілому голосування проходило вільно і кандидати могли змагатися без обмежень.

"Можна говорити, що в цілому вибори проходили як вільні. Нам дуже важливо, щоб усі ресурси, які виділялися на вибори, були належно використані", - додав Канерва.

"Мій особистий висновок - ці конкурентні вибори ведуть... до другого раунду. Сподіваюся, що це надихне українців продовжити демократичний розвиток у мирі і безпеці... з європейськими цінностями", - підсумував він.

Канерва звернув увагу на те, що на нинішніх президентських виборах в Україні була велика кількість міжнародних спостерігачів, що також сприяло мінімізації порушень. Ті ж порушення, які були встановлені в день голосування, загалом не вплинуть на результат голосування, вважає він.

Нагадаємо, в неділю, 31 березня, в Україні пройшов перший тур виборів президента. За результатами опрацювання 80% протоколів, у другий тур виходять Володимир Зеленський - 30,41% і Петро Порошенко - 16,03%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram