ГоловнаПолітика

Кремль не вітатиме переможця першого туру

Оцінювати українські вибори Росія буде тільки після другого туру.

Кремль не вітатиме переможця першого туру
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

Офіційний Кремль дасть оцінку українським виборам тільки після другого туру.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає російське агентство ТАСС.

"Вибори в Україні не закінчилися, має бути другий тур, тому поки що робити якісь висновки офіційні рано. Потрібно почекати", - сказав він.

Пєсков вирішив не говорити і про ставлення до результату Володимира Зеленського, який лідирує за підсумками першого туру. "Поки вибори не закінчилися, поки не відбувся другий тур і не визначився переможець виборів, говорити (про це, - ред.) вважаємо передчасним", - зазначив Пєсков.

Представник Кремля також заявив, що російська сторона не надсилатиме привітання нікому з кандидатів у зв'язку з виходом у другий тур президентських виборів на Україні.

"Поки вибори не закінчилися, поздоровляти з виходом у другий тур, напевно, було б неправильно, тому, природно, про це не йдеться - тому що переможець виборів наразі не визначений в Україні", - сказав представник Кремля.

Відзначимо, Центральна виборча комісія опрацювала вже більш ніж 70% електронних протоколів. 30,46% виборців проголосували за керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського, 16,18% - за діючого Президента Петра Порошенка, 13,15% - за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram