ГоловнаПолітика

У ЦВК сподіваються до кінця дня опрацювати 100% електронних протоколів

Результати першого туру виборів українці можуть дізнатися вже сьогодні.

У ЦВК сподіваються до кінця дня опрацювати 100% електронних протоколів
В ЦИК надеются до конца дня обработать 100% протоколов
Фото: EPA/UPG

У Центральній виборчій комісії сподіваються, що вже сьогодні вдасться опрацювати 100% протоколів в електронному вигляді.

Про це заявила секретар Центрвиборчкому Наталія Бернацька, передає "Укрінформ".

"Зараз у нас уже 98%. Очевидно, що ці 2% - це комісії, які зараз уточнюють дані, якщо десь у них не відповідає якась цифра, або система не приймає, тому що арифметично не збігається кількість протоколів і цифр, які в них зазначені, з кількістю бюлетенів і тих, хто проголосував у день виборів. Але це можуть бути одна-дві одиниці, які просто не пробиваються по системі, і ми сподіваємося, що, можливо, і сьогодні вже побачимо 100% (опрацьованих протоколів в електронному вигляді - ред.)", - розповіла Бернацька.

Вона підкреслила, що для Центрвиборчкому важливо якомога швидше встановити результати.

Станом на 11:30 2 квітня, згідно з інформаційним табло ЦВК, опрацьовано 98,42% електронних протоколів. Згідно з цими даними, в першому турі перемагає Володимир Зеленський - 30,24%. За Петра Порошенка свої голоси віддали 15,92% виборців, за Юлію Тимошенко - 13,39%.

Нагадаємо, раніше ЦВК оприлюднила повні результати голосування українців за кордоном. Так, за результатами опрацювання 100% протоколів, на закордонному виборчому окрузі найбільшу підтримку отримав чинний президент Порошенко.

1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів, які пройшли у другий тур, взяти участь у дебатах. Раніше Порошенко заявив про необхідність дебатів у другому турі виборів. Зеленський заявив, що готовий до них, але пізніше його радник Руслан Рябошапка сказав, що не бачить сенсу "починати ці собачі бої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram