ГоловнаПолітика

Обвинувальний акт стосовно голови Держрезерву направлено до суду

Вадиму Мосійчуку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Обвинувальний акт стосовно голови Держрезерву направлено до суду
Вадим Мосийчук
Фото: facebook/Vadym Mosiychuk

Прокуратура міста Києва завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука, службова недбалість якого завдала державі понад 6 млн гривень збитку.

Про це повідомила прес-служба прокуратури в Фейсбуці.

"Встановлено, що впродовж 2017 року посадовець, усупереч вимогам законодавства і раціональному використанню державних коштів, прийняв низку необґрунтованих управлінських рішень, згідно з якими більш ніж 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на ДП «Хлібна база №85» у Харківській області, було переміщено на ДП «Златодар» у Черкаську область", - йдеться в повідомленні.

Своє рішення Мосійчук мотивував тим, що зерносховище розміщене поряд із зоною проведення АТО. Разом з тим, під час досудового слідства не було встановлено жодних документально підтверджених фактів загрози втрати матеріальних цінностей, а саме зерна, яке зберігалося на території ДП "Хлібна база №85", через бойові дій на сході України.

"Наслідком прийняття цього управлінського рішення стали безпідставні витрати державних коштів для завантаження, розвантаження та транспортування зерна на суму понад 6 млн гривень", - повідомили в прокуратурі.

Відзначають, що слідство отримало неспростовні докази вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК, тобто неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам та інтересам окремих юридичних осіб.

Обвинувальний акт стосовно посадовця направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, на початку жовтня минулого року Генпрокуратура повідомила Мосійчуку про підозру в заподіянні державі 6 млн гривень збитку. Пізніше Голосіївський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і зобов'язав здати паспорт для виїзду за кордон.

30 березня голові Держрезерву Мосійчуку вручили обвинувальний акт в аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram