ГоловнаПолітика

Труханову повідомили про підозру в недостовірному декларуванні

Мер Одеси не вказав у декларації деякого майна дружини.

Труханову повідомили про підозру в недостовірному декларуванні
Фото: Макс Левин

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вранці 11 березня повідомила меру Одеси Геннадію Труханову про підозру в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу).

Про це повідомила прес-служба САП.

На сайті НАБУ сказано, що мер Одеси не вніс у декларацію відомості про майно та доходи, власником яких є його цивільна дружина.

Вони перебували в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 рік, мають двох спільних дітей, одна дитина народилася 2000 року, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Не задекларовано квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, відсотки на вклади в банках. Усього в декларацію 2015-го мер Одеси не вніс статків на суму 32,48 млн грн, у декларацію 2016 року - на 18,81 млн грн.

Розмір статків визначили на підставі експертиз, проведених у рамках досудового розслідування.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ почали в листопаді 2017 року.

Нагадаємо, що Труханов проходить підозрюваним у ще одній справі - про розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Обвинуваченими є чинний мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії продавця будівлі, оцінювач.

Всім закидають ч.5 ст.191 (крадіжка), а продавцеві будівлі - ще ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво і замах на відмивання грошей).

Ще одне кримінальне провадження проти Труханова - про незаконне збагачення - НАБУ мусило закрити через рішення Конституційного Суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram