ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що готовий "переговорити" з Путіним про обмін полоненими

Для цього йому "потрібна ініціатива президента Порошенка".

Янукович заявив, що готовий "переговорити" з Путіним про обмін полоненими
Виктор Янукович
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович готовий ініціювати зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним для обміну полоненими за процедурою "всіх на всіх".

Про це він заявив на прес-конференції в РФ.

"Я готовий за потреби, якщо буде така ініціатива з української сторони, переговорити з Путіним і внести таку пропозицію", - сказав Янукович.

За його словами, для цього йому потрібна ініціатива президента Петра Порошенка, а порядок обміну повинен проходити за формулою "всіх на всіх".

Рік тому Янукович говорив, що після своєї втечі до Росії зустрічався з Путіним лічені рази. "По-перше, потреби немає. По-друге, він людина зайнята", - пояснював колишній президент, який проживає в РФ, отримавши статус тимчасового притулку.

Нагадаємо, 2018 року з російського полону вдалося звільнити тільки трьох українців. На останньому минулого року засіданні Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу представники РФ покинули зал переговорів, коли українська сторона порушила питання про звільнення заручників.

У січні 2019-го на засіданні ТКГ знову не вдалося домовитися про обмін полоненими. Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "ЛДНР" на Донбасі відбувся 27 грудня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram