ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала Порошенка і ще трьох кандидатів у президенти

Усього зареєстровано 41 кандидата.

ЦВК зареєструвала Порошенка і ще трьох кандидатів у президенти
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Центральна виборча комісія зареєструвала Петра Порошенка кандидатом у президенти України на вибори 31 березня.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії в четвер.

Порошенка зареєстровано як самовисуванця.

Також кандидатами зареєстровані ще троє самовисуванців: Юрій Кармазін (колишній депутат Верховної Ради, нині президент громадської організації "Інститут права та суспільства), Юлія Литвиненко (тимчасово безробітна, до недавнього часу ведуча телеканалу "Прямий") і Олександр Ващенко (голова правління громадської організації "Влада народу").

Усього станом на четвер зареєстровано 41 кандидата, реєстрація завершиться в п'ятницю, 8 лютого. Після цього до 7 березня включно дозволяється офіційно зняти свою кандидатуру з виборів.

Остаточний перелік кандидатів, які будуть включені до виборчого бюлетеня 31 березня, стане відомо 8 березня.

Нагадаємо, Порошенко оголосив про висунення на другий термін 29 січня на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом". 3 лютого він подав документи в Центрвиборчком. Детальніше про з'їзд читайте в матеріалі LB.ua "Або Порошенко, або Путін".

Перший тур виборів президента України призначено на 31 березня 2019 року. Всього документи на участь у виборах подали 89 осіб.

Попередні вибори відбулися 25 травня 2014 року. Переможцем виборів став Порошенко, за якого проголосували майже 10 млн осіб (54,7% голосів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram