ГоловнаПолітика

Порошенко розкритикував передвиборні ідеї Зеленського, Гриценка і Тимошенко

"Багато кандидатів у президенти пропонують українцям шлях не до Брюсселя, а в Каракас".

Порошенко розкритикував передвиборні ідеї Зеленського, Гриценка і Тимошенко
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко розкритикував ідеї своїх найближчих конкурентів на президентських виборах щодо плану врегулювання ситуації на Донбасі, просвітницького авторитаризму і парламентської республіки канцлерського типу.

Про це він заявив на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", протягом якого оголосив про висунення на другий президентський термін.

"Природно, що тема війни і миру - одна з головних на виборах, тому що народ обиратиме не просто Президента, а Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. Я дуже уважно стежу за різними пропозиціями. Плетуть іноді таке, що нібито ми тут граємо в олов'яних солдатиків, а не захищаємо країну у війні з другою за потужністю армією світу. Пропонують записати побажання Путіна в блокнот, а потім цей блокнот винести на референдум. Чи пропонують стати перед Путіним на коліна або в якусь іншу позу", - сказав Порошенко.

Порошенко в цьому контексті прямо не назвав ім'я кандидата в президенти Володимира Зеленського, але саме він заявляв, що необхідно на прямих переговорах з російською стороною подивитися їхній список умов для врегулювання ситуації, висунути свій перелік, "десь посередині зійтися", а знайдений компромісний варіант винести на референдум.

"Деякі кандидати пропонують повернення до авторитаризму. Хтось говорить про це прямо. А хтось свою мрію про одноосібну владу камуфлює в екзотичний проект так званої парламентської республіки канцлерського типу. З необмеженими повноваженнями канцлера і, по суті, однопартійною парламентом. І, до речі, цей небезпечний проект пропонує абсолютно неконституційний спосіб прийняття нової Конституції, оминаючи Верховну Раду", - заявив Порошенко.

Він також не назвав прямо ім'я кандидатів Анатолія Гриценка, який заявляв про те, що вийти з кризи можна шляхом просвітницького авторитаризму, і Юлії Тимошенко, яка обіцяє в разі обрання винести на референдум нову Конституцію, яка передбачає парламентську республіку канцлерського типу.

"Популісти наражають країну на серйозну небезпеку. Якщо їх не зупинити і допустити до влади, то всі випробування, які люди пережили в останні роки в результаті війни і економічної агресії з боку Росії, виявляться марними. Своїми безглуздими експериментами популісти штовхають країну до нових політичних і економічних потрясінь", - додав президент.

На думку Порошенка, багато кандидатів у президенти пропонують українцям шлях не в Брюссель (Європейський Союз), а в Каракас (Венесуела).

Нагадаємо, згідно з результатами соцопитування в грудні минулого року, у другий тур виборів президента виходять Тимошенко і Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram