ГоловнаСвіт

Британський експерт назвав чотири потенційні загрози євроінтеграції України у зв'язку з виборами

Росія не може створити кризу, Росія може її тільки використовувати.

Британський експерт назвав чотири потенційні загрози євроінтеграції України у зв'язку з виборами
Адміністрація президента України
Фото: Макс Требухов

Британський експерт назвав чотири потенційні загрози євроінтеграції України у зв'язку з виборами.

Про це під час круглого столу на тему "Втручання Російської Федерації у вибори в Європі та світі: виклики для України" в Києві сказав Тарас Кузьо (Великобританія).

По-перше, політолог акцентував увагу на можливості повернення України до "помаранчевої нестабільності" часів президентства Віктора Ющенка. Він підкреслив: щоб уникнути подібної ситуації, необхідно обрати головою держави людину, здатну знайти компроміс з Верховною Радою. "Велика різниця між Україною після 2014 року й Україною після Помаранчевої революції в тому, що за останні 4-5 років спостерігалася політична стабільність, відбулося багато змін. Після революції 2004-го нічого не відбувалося, тільки сварки. Я боюся, що це може повернутися".

Другою загрозою Кузьо називає антивоєнний популізм. Експерт допускає, що можливий невигідний компроміс з питань окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим.

Аналогічно гостро стоїть необхідність впровадження реформ в Україні. За інформацією політолога, Європейський Союз регулярно звертає увагу на те, як українські партії і окремі політичні діячі виносять ініціативи з проведення реформ.

Четвертою загрозою для України політолог назвав можливу нестабільність у відносинах зі США. Обраному президентові необхідний високий рівень довіри з боку не тільки українських громадян, а й уряду Сполучених Штатів Америки. "Я думаю, що це так само важливе питання, тому що важливіше, ніж відносини зі США можуть бути тільки відносини з Брюсселем у питанні безпеки", - сказав Кузьо.

"Росія не може створити кризу, Росія може її тільки використовувати, і очевидно, що вона це робить", - зазначив Тарас Кузьо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram