ГоловнаСвіт

Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин із США (оновлено)

Лідер опозиції заявив, що Венесуела ні з ким дипвідносини не розриває.

Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин із США (оновлено)
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про рішення розірвати дипломатичні і політичні відносини із США.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням венесуельське телебачення.

У зв'язку з цим Мадуро дав 72 години на те, щоб американські дипломати покинули венесуельську територію.

"Я ухвалив рішення розірвати дипломатичні і політичні відносини із США", - заявив Мадуро.

Він звинуватив Вашингтон у прагненні домогтися зміни влади у Венесуелі.

"Вони хочуть домогтися обрання нового президента нашої республіки, використовуючи для цього неконституційні методи", - додав Мадуро.

Ці заяви з'явилися після того, як лідер венесуельської опозиції Хуан Гуаїдо проголосив себе тимчасовим президентом країни. США і низка інших країн визнали його законним лідером Венесуели.

Оновлення. Своєю чергою лідер опозиції Хуан Гуаїдо проголосив себе тимчасовим президентом Венесуели, заявивши, що його країна зберігає дипломатичні відносини з усіма державами.

"На підставі повноважень, даних мені Конституцією, повідомляю керівникам всіх дипмісій і всім дипломатам, які перебувають у Венесуелі, що наша держава хоче, щоб вони зберегли дипломатичну присутність в нашій країні", - йдеться в заяві Хуана Гуаїдо в Твіттері.

У Венесуелі третій день тривають протестні акції. Як повідомляє місцева поліція і неурядові організації, під час демонстрацій в ніч на середу загинули щонайменше чотири людини. Нова хвиля протестів у Венесуелі розпочалася в понеділок, коли міністерство оборони країни повідомило про невдалу спробу військового заколоту в столиці Каракасі.

Одним з головних ініціаторів протестних акцій став Хуан Гуаїдо. Він обійняв посаду глави Національної асамблеї на початку січня і активно закликає до відсторонення від влади нинішнього президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Мадуро здобув перемогу на виборах президента Венесуели в травні минулого року. Для нього це вже другий президентський термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram