ГоловнаСвіт

​Меркель закликала світ не допустити банківської кризи 2008 року

Канцлер Німеччини виступила за реформування міжнародних організацій.

​Меркель закликала світ не допустити банківської кризи 2008 року
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що необхідно реформувати організації, які відповідають за міжнародну співпрацю.

Про це вона заявила під час 49-го щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі, передає Deutsche Welle.

За її словами, разом з Німеччиною низка світових гравців підтримують "зміцнення багатостороннього порядку", оскільки його порушення призвело б до зниження прогнозу світового зростання.

"Думаю, наші національні інтереси повинні враховувати інтереси інших країн. Глобальна архітектура міжнародної політики працюватиме тільки в умовах "нашої готовності до компромісу", - зазначила Меркель.

Водночас канцлер звернула увагу на низку викликів, включаючи зміни клімату, природні катастрофи, кібератаки і загрозу тероризму.

"Всі вони ведуть до збоїв і невпевненості в стабільності багатостороннього світопорядку. У зв'язку з цим реформування міжнародних організацій необхідне", - наголосила вона. За словами Меркель, Німеччина, зокрема, виступає за зміну формату Ради Безпеки ООН.

Виступаючи перед учасниками форуму, Меркель закликала світову спільноту зробити все можливе, щоб не допустити повторення банківської кризи 2008 року.

"Будемо чесними - ця криза досі відчувається. Вона призвела до незвичайних втрат довіри не тільки в галузі політики, але також в економічній сфері, особливо фінансовому секторі", - резюмувала канцлер Німеччини.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що структура Ради Безпеки ООН, створеної 70 років тому, застаріла. У зв'язку з цим, за його словами, Німеччина готова взяти більше відповідальності за вирішення міжнародних проблем і увійти до складу Радбезу ООН як постійний член.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram