ГоловнаСвіт

Король Таїланду підписав декрет про проведення виборів

Політичним партіям дозволили діяти в країні тільки місяць тому.

Король Таїланду підписав декрет про проведення виборів
Король Таиланда Маха Вачиралонгкорн
Фото: ruspekh.ru

Король Таїланду Маха Вачиралонгкорн підписав декрет про проведення загальних виборів у країні в 2019 році. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Документ зобов'язує національну виборчу комісію впродовж п'яти днів встановити дату голосування. Очікується, що комісія проведе засідання вже сьогодні й обговорить можливі варіанти.

ЗМІ Таїланду виступають з різними припущеннями щодо термінів проведення виборів і вважають, що у виборчій комісії можуть вибрати датою голосування 10 березня або 24 березня, обидві дати випадають на неділю. Провійськові джерела наполягають на проведенні виборів пізніше - 9 травня. Раніше ЗМІ писали, що вибори можуть також відбутися 24 лютого.

Нагадаємо, в 2014 році в результаті державного перевороту в Таїланді до влади прийшли військові. У грудні минулого року Національна рада для миру і порядку Таїланду зняла заборону на політичні зібрання і діяльність партій. Указ було видано головою ради Праютом Чан-Оча, колишнім військовослужбовцем, який очолив військовий переворот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram