ГоловнаПолітика

Адвокат кримінального авторитета Левіна дав прес-конференцію у справі Гандзюк

Захист підозрюваного в організації вбивства відкидає причетність до злочину.

Захист кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленка) заперечує його причетність до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це на прес-конференції сказав його адвокат Михайло Величко.

"Жодного стосунку Олексій Левін до підготовки і здійснення цього злочину не має", - заявив Величко.

Захисник підтвердив, що Левін тісно спілкувався і дружив з двома іншими підозрюваними в убивстві Гандзюк - Ігорем Павловським і Сергієм Торбиним, але сам Левін "не цікавився Гандзюк, не знав про неї і не мав мотивів її вбивати".

Адвокат стверджує, що Левін виїхав з України в серпні 2018 року в Домініканську Республіку не з метою переховування від слідства, а для відновлення здоров'я і за сімейними обставинами. При цьому захист підтвердив, що найближчим часом підозрюваний не має наміру повертатися в Україну через побоювання, що його незаконно притягнуть до кримінальної відповідальності.

Величко стверджує, що після відбуття тюремного ув'язнення Левін займався сільськогосподарським бізнесом і допомагав військовим у зоні операції Об'єднаних сил.

Нагадаємо, в січні Служба безпеки України оголосила в розшук Олексія Левіна (Москаленка) за підозрою в організації вбивства Гандзюк. 4 грудня 2018 року правоохоронці заочно повідомили Левіну підозру про причетність до вбивства.

За даними слідства, він був важливим елементом підготовки та організації нападу на активістку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram