ГоловнаПолітика

Посол України в Ірані приховав у декларації 1,2 млн гривень

Посол України в Ірані приховав у декларації 1,2 млн гривень
Сергей Бурдыляк
Фото: Министерство иностранных дел Украины

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило декларування недостовірної інформації під час перевірки декларації посла України в Ірані Сергія Бурдиляка. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Дипломат Бурдиляк Сергій Анатолійович у деклараціях 2015 і 2016 років недостовірно вказав вартість квартири в м. Києві, не задекларував власні корпоративні права в господарському товаристві і недостовірно зазначив інформацію про доходи членів сім'ї", - сказано в повідомленні.

Нацагентство зазначає, що в декларації за 2016 рік дипломат не задекларував корпоративні права дружини і недостовірно вказав суму своєї заробітної плати.

"Усього встановлено недостовірні відомості в кожній декларації дипломата на суму понад 1,2 млн грн, про що повідомлено Національне антикорупційне бюро", - сказано в повідомленні НАЗК.

Нагадаємо, відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлено ст. 366-1 Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram