ГоловнаПолітика

НАБУ запідозрило колишнього гендиректора "Укртелефільму" в махінаціях з нерухомістю

Топ-менеджеру закидають завдання збитків на 69 млн гривень.

Національне антикорупційне бюро 6 лютого повідомило про підозру колишньому генеральному директорові ДП "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" у завданні підприємству багатомільйонних збитків махінаціями з нерухомістю.

Про це повідомила прес-служба НАБУ

Справа стосується багатоповерхового будинку, побудованого ЗАТ "Інтерінвестсервіс" 2004 року на території студії. Будівлю розміщено на вулиці Туманяна, 15-а в Києві на березі Русанівського каналу. 

Фото: Радіо Свобода

"Укртелефільм" отримав від забудовника 80 квартир, 28 з яких студія відразу продала, ще 28 віддала на баланс міста.

Решту 24 квартир 2017 року було продано ТОВ "Лодокс" (за ціною 4000 грн за квадратний метр) разом із 7 нежитловими приміщеннями та 36 паркомісцями. Саме ця угода привернула увагу слідчих.

"Колишній керівник « Укртелефільму» в змові з приватними особами здійснив відчуження на користь ТОВ майнових прав на 67 об'єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), що розташовані в Києві. Унаслідок цих дій, які вчинені з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без узгодження з органом управління - Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків на суму 68,72 мл грн", - ідеться в повідомленні НАБУ.

У листопаді 2018 року договір купівлі-продажу був визнаний недійсним у суді.

Колишньому директорові "Укртелефільму" повідомили про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем) та ч.4 ст.358 (підробка документів), директору ТОВ - за ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.4 ст. 358 (підробка документів), ч.3 ст.209 (відмивання грошей), організатору схеми - ч.3 ст.27, ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч.ч. 1, 4 ст. 358 (підробка документів), ч.3 ст.209 (відмивання грошей).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram