ГоловнаПолітика

Порошенко подякував єпископам УПЦ у США за допомогу в створенні незалежної української церкви

Обидва митрополити відзначили визначальну роль президента в отриманні незалежності УПЦ.

Порошенко подякував єпископам УПЦ у США за допомогу в створенні незалежної української церкви
Порошенко встретился с епископами Украинской православной церкви в США
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з єпископами Української православної церкви в США (Константинопольський патріархат) - митрополитом Ієрапольським Антонієм і Архієпископом Памфільським Даниїлом.

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко подякував священнослужителям за допомогу в процесі створення незалежної православної української церкви.

"Голова держави висловив слова подяки американцям українського походження за духовну та моральну підтримку процесу надання автокефалії Православній церкві України, і особисто подякував Митрополитові Антонію і Архієпископу Даниїлу за їхню підтримку та допомогу в процесі створення незалежної православної української церкви. Голова держави також подякував Вселенському Патріарху за його зусилля в наданні томосу для України", - йдеться в повідомленні.

"Життя продемонструвало, що це рішення вимагало віри в Господа нашого, великої любові до України та українського народу, яку продемонстрував Його Святість. І ми можемо сказати про те, що це вимагало і мужності, і сміливості, яку багато хто в Росії просто не очікував", - додав президент.

Обидва митрополити відзначили визначальну роль Порошенка в отриманні незалежності Українською православною церквою.

"Увесь цей процес був проведений Святим Духом. Ми вірили, але не очікували, що це так скоро станеться. Але, слава Богу, що Ви стояли і брали першість у цьому процесі з квітня минулого року з часу візиту в Константинополь", - сказав митрополит Антоній.

Митрополит Ієрапольський Антоній наголосив на важливості збереження стабільності в Україні. "Ми тільки на початку дуже складного процесу. І якщо люди зможуть іти за Вами, за Вашими поглядами і за Вашим терпінням, вони пройдуть цей складний процес", - сказав священнослужитель.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року православні церкви в Україні провели Об'єднавчий собор, а 6-7 січня 2019 року предстоятель єдиної української православної церкви Епіфаній отримав томос про автокефалію ПЦУ.

3 лютого в Софійському соборі відбулася церемонія інтронізації (на світський манер - інавгурації) предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія (Думенка). Цього дня йому виповнилося 40 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram