ГоловнаПолітика

Спостерігачі за виборами від ОБСЄ почали працювати в Україні

17 фахівців приїхали з 13 країн-учасниць ОБСЄ.

Спостерігачі за виборами від ОБСЄ почали працювати в Україні
Фото: 112.ua

Місія зі спостереження за виборами від бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини почала роботу в Україні.

Про це сказав глава місії посол Пітер Тейлер під час прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

"Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ розмістило свою місію зі спостереження за президентськими виборами в Україні 31 березня 2019 року. Ця місія працюватиме в Україні у відповідь на офіційне запрошення Міністерства закордонних справ України. Формат цієї місії відповідає висновкам і рекомендаціям попередньої місії з оцінки потреб, яка працювала в Україні з 20 по 23 листопада минулого року", - зазначив Тейлер.

Він зазначив, що члени місії почали роботу 5 лютого, а 6-го вже зустрічалися в Міністерстві закордонних справ України та Центральній виборчій комісії.

"Основна команда, яку ми сьогодні представляємо, складається з 17 фахівців, які приїхали з 13 країн-учасниць ОБСЄ. Ця команда буде базуватися в Києві. Хоча ми є громадянами 13 країн, ми представляємо в місії свої країни, а не ОБСЄ. Ми маємо відповідний мандат і діємо відповідно до правил етичної поведінки", - зазначив Тейлер.

Він також повідомив, що наступного понеділка очікується прибуття довгострокових спостерігачів, яким проведуть докладний інструктаж, після чого відправлять по всій країні працювати в команді або парами.

Раніше повідомлялося, що Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ запропонувало включити двох громадян Російської Федерації до складу спостерігачів за виборами президента України 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, МЗС України кілька разів заявляло, що не реєструватиме офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Міністр закордонних справ Павло Клімкін, зокрема, говорив, що російські спостерігачі на виборах в Україні - це неправильно як з політичного і юридичного, так і морального погляду.

4 лютого в Раду було внесено законопроект про недопуск російських спостерігачів на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram