ГоловнаПолітика

Україна сподівається на двосторонній безвіз із Великобританією після Brexit, - Клімкін

Україна не планує вводити візи для британських громадян після виходу країни з ЄС.

Україна сподівається на двосторонній безвіз із Великобританією після Brexit, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: www.eurointegration.com.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна не планує вводити візи для громадян Великобританії після того, як країна вийде з Європейського Союзу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

Клімкін також зазначив, що Київ хотів би домогтися пом'якшення візового режиму для українців, які подорожують до Британії.

Зараз британці можуть вільно відвідувати Україну з короткостроковими поїздками, але українським громадянам для в'їзду у Великобританію, на відміну від більшості країн Європи, потрібні візи, отримання яких передбачає значну оплату.

За словами Клімкіна, британські візові вимоги до громадян України досі не переглядалися, хоча представники Києва і Лондона вже працюють над проектом угоди про торговельні відносини.

Голова МЗС також зазначив, що процес "Брекзиту" хоч і є приводом для переформатування відносин і зближення між країнами, проте не створює сприятливих умови для пом'якшення візового режиму.

"Ми прекрасно розуміємо занепокоєння, оскільки сама дискусія про "Брекзит" спричинена міграційними проблемами, тобто сприйняттям усередині Британії", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, вихід Великобританії з ЄС намічено на 29 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram