ГоловнаПолітика

Інтерпол знову зняв Януковича з міжнародного розшуку, - ГПУ

"Ми подаємо на розшук, а вони знімають".

Інтерпол знову зняв Януковича з міжнародного розшуку, - ГПУ
Интерпол
Фото: EPA/UPG

Інтерпол знову зняв колишнього президента Віктора Януковича з міжнародного розшуку.

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі.

"Ми подаємо на розшук, а вони знімають. Вони вважають це (розшук, - ред.) політичним переслідуванням", - розповіла прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, після вироку ГПУ знову звернеться до Інтерполу про відновлення міжнародного розшуку Януковича.

Раніше на прес-конференції в Москві Янукович заявив, що не перебуває в розшуку Інтерполу і спокійно може виїжджати за межі Росії.

Нагадаємо, картку Януковича внесли в базу даних Інтерполу 12 січня 2015 року. Тоді ж у список розшукуваних українських політиків внесли колишнього прем'єра Миколу Азарова, колишнього міністра фінансів Юрія Колобова і колишнього керівника "Укртелекому" Георгія Дзекона. У липні Інтерпол припинив розшук Януковича після того, як його юристи подали скаргу, заявивши, що кримінальна справа має політичний характер.

У травні 2017 року Інтерпол зняв Януковича і його сина Олександра з міжнародного розшуку. У листопаді 2018 року в ГПУ заявили, що Янукович досі в розшуку.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років в'язниці. Судді визнали доведеною його провину в державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни, але звинувачення в сепаратизмі відхилили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram