ГоловнаЕкономікаДержава

Ціну на електрику підняли, щоб Ахметов продавав її дорожче, - Войціцька

Войціцька повідомила, що рішення НКРЕКП було прийнято без публікації проєкту рішення та публічного обговорення.

Тарифна комісія НКРЕКП прийняла ще одне лобістське рішення для зростання ціни електроенергії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народна депутатка України 8-го скликання Вікторія Войціцька.

«Практично в усіх європейських країнах удень, коли споживання мало, а сонячної генерації багато, ціна електроенергії зменшується. Але наш тарифний регулятор своїм рішенням зробив так, що в Україні тепер буде повна протилежність європейських ринків, - зазначає екснардепка. - У Болгарії в денні години сьогодні ціна більш ніж у 10 разів дешевша, ніж у вечірні та нічні години. У Словаччині, Чехії, Угорщині та Румунії сьогодні в обід електроенергія була в 4-5 разів дешевшою, ніж вночі. В Україні після вчорашнього рішення НКРЕКП сьогодні в обідні години ціна на 50% дорожча, ніж вночі».

Також Вікторія Войціцька повідомила, що рішення НКРЕКП прийнято без публікації проєкту рішення та публічного обговорення.

«Усе це тягне на статтю про перевищення владних повноважень і зловживання владою. Доповідав це питання Д. Коваленко, який є фігурантом кримінального провадження про Роттердам+. А цинізм у тому, що це було оформлено як «заходи, пов'язані з поширенням коронавірусної хвороби». Саме так - під час коронавірусу треба обов'язково для всієї країни підняти ціну на електроенергію». Схоже, утворився дует з Буславець - вона зупиняє атомні блоки, щоб частка ринку переходила до Ахметова, а НКРЕКП піднімає ціну, щоб Ахметов продавав дорожче», - резюмувала Войціцька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram