ГоловнаЕкономікаДержава

Вартість "зеленої" енергії для економіки має бути знижена, - Буславець

Зараз тариф дуже високий, говорить в.о. міністра.

Вартість "зеленої" енергії для економіки має бути знижена, - Буславець
Фото: ольга буславец

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища вважає за необхідне зниження вартості електроенергії з відновлюваних джерел. Про це сказала в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець в ефірі телеканалу «Інтер», повідомили в пресслужбі відомства.

Вона нагадала, що зараз розмір «зеленого тарифу» зафіксований законодавством для того, щоб дати можливість інвестувати в «чисту» енергію. «Але дійсно на сьогодні тариф дуже завеликий і наша національна економіка не може сплачувати таку велику ціну, а енергетична система – технічно не спроможна її інтегрувати з забезпеченням безпеки постачання», - зазначила в.о. міністра.

Буславець розповіла, що вже більше шести місяців тривають дискусії з інвесторами щодо зниження «зеленого тарифу». Уряд і Мінекоенерго розраховують найближчим часом укласти з ними меморандум, який ляже в основу змін до законодавства в цій галузі.

«Що там буде? Звичайно, це зменшення «зеленого тарифу», обов’язкова фінансова відповідальність за небаланси. Нам на сьогодні потрібно зупинити нове будівництво «сонця» і «вітру» за «зеленого тарифом» і перейти на аукціонну модель підтримки», - підкреслила в.о. міністра.

Эти изменения позволят снизить стоимость «чистой» энергии и в безопасный способ интегрировать ее в энергосистему, считает Буславец.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram