ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк виділив Україні $150 млн на соцвиплати населенню

"Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги малозабезпеченим сім'ям і програми житлових субсидій".

Світовий банк виділив Україні $150 млн на соцвиплати населенню
Фото: ABS-CBN News

Рада директорів Світового банку 30 квітня затвердив додаткове фінансування України в розмірі 150 мільйонів доларів у рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Про це повідомляють у пресрелізі Світового банку.

Відзначають, що додаткове фінансування затвердили для розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу.

У рамках додаткового фінансування 50 млн доларів будуть спрямовані на заходи боротьби з коронавірусом COVID-19.

"Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям і програми житлових субсидій. Одноразові виплати будуть також надаватися людям похилого віку та одержувачам соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю", - йдеться в повідомленні.

"Тисячі українських сімей уже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності", - підкреслив в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекс Кремер.

Додаткове фінансування буде також направлено на надання грантів для відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проєкту "Рука допомоги".

"Така фінансова допомога забезпечить підтримку бідному населенню в отриманні нових навичок, у пошуку роботи або відкритті власної справи", - додав Кремер.

Нагадаємо, раніше Світовий банк виділив Україні $135 млн на медицину та протидію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram