ГоловнаЕкономікаДержава

Синютка: бюджет недоотримав 60 мільярдів гривень в першому кварталі

На думку депутата, співробітництво з Міжнародним валютним фондом справді є однією з базових речей.

Синютка: бюджет недоотримав 60 мільярдів гривень в першому кварталі
Фото: Маркиян Лысейко

У першому кварталі 2020 року державний бюджет недоотримав 60 мільярдів гривень. Про це повідомив народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Прямий».

«Ми прекрасно розуміємо, що сьогоднішня влада довела економіку до кризи, якщо не говорити – до катастрофи. І це почалося не цього тижня, не минулого тижня, а вже впродовж останніх пів року. Знижений ріст промислового виробництва, падіння валового внутрішнього продукту», – сказав Олег Синютка.

«Я думаю, що ми точніші цифри вже побачимо завтра-післязавтра, але напевно перший квартал сьогоднішня влада закінчить із результатом мінус 60 мільярдів гривень недонадходжень до державного бюджету. І це є катастрофа, – наголосив народний депутат. – Влада недолуга, це зрозуміло, але держава й люди, які живуть у державі, точно нічим не завинили. І треба рятувати економіку, соціально підтримувати людей і рятувати державу».

«Тим більше, що і до коронавірусу, який не прийшов зненацька, упродовж трьох місяців влада так і не змогла підготуватись, щоби забезпечити маски, забезпечити одягом лікарів, технічно оснастити наші лікарні. Єдине, що зуміли представники влади, так це розпродувати наші запаси й тепер українські маски знаходять в Іспанії», – наголосив він.

«В цій ситуації «Європейська Солідарність» чітко запропонувала ті речі, які порятують нашу державу. І співпраця з Міжнародним валютним фондом справді є однією з таких базових речей тому, що нам потрібні довготермінові дешеві ресурси, а також ми маємо дати сигнал міжнародним фінансовим установам, що ми працюємо», – сказав він.

Народний депутат переконаний, що ті закони, які були прийняті в парламенті, зможуть поліпшити ситуацію. Це стосується і проголосованого закону про ринок землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram