ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін, незважаючи на прохання Богдана, доручив забезпечити фінансування проєктів регіонального розвитку відповідно до графіка

"Графік фінансування повинен забезпечити можливість своєчасного проведення тендерів і завершення розпочатих проєктів".

Кабмін, незважаючи на прохання Богдана, доручив забезпечити фінансування проєктів регіонального розвитку відповідно до графіка
Фото: пресс-служба кабмина

Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства забезпечити фінансування проєктів регіонального розвитку.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"На засіданні уряду 14 серпня Кабінет Міністрів України доручив Міністерству фінансів і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства забезпечити, починаючи із серпня поточного року, фінансування програм і проєктів розвитку регіонів, особливо малих міст і громад, які здійснюються за рахунок, у тому числі, коштів державного фонду регіонального розвитку. Це закріплено в протокольному дорученні уряду. Графік фінансування повинен забезпечити можливість своєчасного проведення тендерів і завершення початих проєктів", - йдеться в повідомленні.

У Кабміні також нагадали, що в липні поточного року з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана уряд вирішив скерувати додаткові кошти на підтримку розвитку малих міст.

Раніше стало відомо, що Кабмін на прохання голови Офісу президента Андрія Богдана затримує містам виплату 7,6 млрд гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 млрд гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

14 серпня на своїй сторінці у фейсбуці керівник Львівської облради Олександр Ганущин опублікував копію листа за підписом Богдана, в якому той просить Гройсмана призупинити витрати у межах розподілу частини субвенції на соціально-економічний розвиток і ДФРР до формування нового складу уряду.

В ОП пояснили, що заблокували фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток "для недопущення неефективного використання бюджетних коштів у рамках проєктів, що становлять корупційні ризики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram