ГоловнаЕкономікаБізнес

Перуанська поліція збирається купити Ан-178

Новітній український літак отримав першого замовника.

Фото: Макс Требухов

Перу може стати першим іноземним замовником новітнього військово-транспортного літака Ан-178. Його планують поставити національній поліції Перу на заміну Ан-32Б, які вона експлуатує.

Про це повідомила пресслужба "Укроборонпрому", яка повідомляє про перемогу в тендері на "певну кількість військово-транспортних літаків". За даними іспанського сайту defensa.com, йдеться про єдиний екземпляр на заміну літака Ан-32Б з бортовим номером PNP-234.

У перуанському тендері український Ан-178 суперничав із C-27 Spartan консорціуму Lockheed Martin і Alenia, а також із C-295 виробництва Airbus Military.

Участь у тендері брало підприємство "Спецтехноекспорт", яке входить до складу "Укроборонпрому".

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблено на ДП "Антонов", яке теж входить до складу "Укроборонпрому". У виробничій кооперації згідно з програмою Ан-178 залучено близько 200 компаній з 15 країн.

Ан-178 є розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148/Ан-158. Висота польоту - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км/год. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатен перевозити до 18 тонн, у тому числі вантаж у контейнерах.

Літак здатен сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі ґрунтових.

Ан-178 виконав перший політ 7 травня 2015 року і перебуває в процесі сертифікації. У липні 2018 року "Укроборонпром" представив Ан-178 на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow.

У 2015 році держпідприємство "Антонов" і саудівська Taqnia Aeronautics підписали меморандум про постачання 30 багатоцільових літаків Ан-178 військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram