ГоловнаЕкономікаБізнес

Бойовики віддали два українські заводи на окупованій території російським компаніям

Нові власники підприємств не відомі.

Бойовики віддали два українські заводи на окупованій території російським компаніям
Фото: v-variant.com.ua

Горлівський м'ясокомбінат і Харцизький канатний завод "Силур", які після 2014 року опинилися на непідконтрольній території Донбасу і були захоплені угрупованням "ДНР", перейшли під контроль сумнівних російських фірм.

Про це пише "Восточный вариант".

Представники "ДНР" назвали цей процес "зміною керуючого", але не пояснили, на якій підставі контроль над промисловими підприємствами отримали нікому не відомі російські ТОВ. Не розкриваються також й імена реальних власників цих фірм.

Харцизький завод "Силур" був захоплений бойовиками ДНР ще в грудні 2016 року. Тоді керівництво так званої республіки оголосило завод "державним підприємством". Зараз цей завод було передано російській фірмі ТОВ "РосЭкспоСнаб".

У російських держреєстрах є компанія з аналогічною назвою, яка була зареєстрована 20 липня 2018 року і розташована в Ростові-на-Дону. Засновником і керівником "РосЭкспоСнабу" є Литвинов Андрій Олександрович. Видами діяльності компанії вказані торгівля рудами, металами, будівельними матеріалами.

Що стосується Горлівського м'ясокомбінату, то повідомляється, що він був переданий російському ТОВ "Профгарант", однак більш детальної інформації про цю фірму наразі немає. Так звана "влада" Горлівки ситуацію поки що не коментувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram