ГоловнаКультура

Ткаченко розповів про пріоритети в роботі в разі призначення міністром культури

Його призначення можуть розглянути вже в четвер, якщо Кабмін подасть подання до засідання профільного комітету Ради.

Ткаченко розповів про пріоритети в роботі в разі призначення міністром культури
Фото: Макс Требухов

Народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, чим у першу чергу планує займатися в разі призначення на посаду міністра культури. Про це пише "Укрінформ".

За словами Ткаченка, перш за все він вирішуватиме нагальні фінансові проблеми міністерства і завершуватиме реформування галузі.

Він додав, що для його призначення міністром має надійти відповідне подання від уряду.

"У нас завтра Комітет, якщо подання буде, його розглядатимуть на Комітеті, тільки після цього виноситимуть у зал Верховної Ради", - сказав Ткаченко.

Відповідаючи на запитання про перші плановані дії, він зазначив, що очолюваний ним Комітет упродовж останніх двох місяців активно співпрацював з Мінкультури й інформполітики та виконувачкою обов'язків міністра Світланою Фоменко.

"Ми змушені були займатися багатьма проблемами, які є в міністерстві. Те, що ми очевидно бачимо сьогодні, - це необхідність допомоги культурі та креативним індустріям. Секвестр бюджету відбувся, на жаль, усі ці індустрії і культура загалом перебувають сьогодні не в найкращій ситуації, і головне для нас питання - це питання виживання і можливості поставити культуру і культурні індустрії на ноги через економічну кризу, спричинену коронавірусом", - зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, 1 червня стало відомо, що новим міністром культури може стати народний депутат від фракції "Слуга народу", колишній гендиректор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко. Його кандидатуру на засіданні фракції "Слуга народу" підтримали майже одностайно.

Раніше заступник голови Офісу президента Юрій Костюк у коментарі LB.ua повідомив, що до кінця поточного тижня в Офісі президента хочуть сформувати шортліст з трьох кандидатів.

При цьому він відмовився називати конкретні прізвища кандидатур, яких розглядають на посаду. "Ми думаємо не тільки про міністра, а про команду в цілому", - додав Костюк.

Він розповів, що в ОП проводять консультації з "великим колом" представників культурного середовища і просять, щоб кожен порекомендував кандидатів у міністри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram