ГоловнаКультура

Кабмін хоче згорнути реформу управління в Міністерстві культури

Міністр Кабміну запропонував ліквідувати національні агентства.

Кабмін хоче згорнути реформу управління в Міністерстві культури
Фото: Александр Ткаченко / Facebook

Уряд намагається ліквідувати державні агентства при Міністерстві культури та інформаційної політики. На такому рішенні наполягає міністр Кабінету міністрів – Олег Немчінов. Йдеться про агентства з питань мистецтва, художньої освіти, охорони культурної спадщини.

Про це повідомив у фейсбуці глава Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Діяльність агентств вкрай важлива. Більшість кроків з їхнього формування вже зроблені – керівники визначені й робота має початися з 1 червня. Зупинятися зараз – небезпечно. Такий крок несе загрозу реалізації державної політики у сфері культури", – підкреслив він.

"Є вже реальний приклад з уповноваженим із захисту державної мови Тетяною Монаховою. Вона звільнилася оскільки оформлення функціонування секретаріату так і не відбулося. А відповідний проєкт постанови Кабміну вже кілька разів не виноситься на засідання, чим порушуються визначені законом терміни", – додав Ткаченко.

Він також заявив, що звернеться до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із вимогою завершити формування держагентств.

Нагадаємо, про створення цих агентств як нових органів виконавчої влади в Міністерстві культури повідомили наприкінці 2019 року. Їхньою метою заявлялося раціональне використання людського ресурсу і зведення корупційних ризиків до мінімуму. Повідомлялося, що агентство з питань мистецької освіти, зокрема, буде відповідати за проведення конкурсів і атестації, рекомендувати зміни до наказів і розв'язувати питання, пов'язані з інфраструктурою.

У лютому 2020 року визначив переможця на посаду голови Нацагентства з питань мистецтв і художньої освіти

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram